Od danas moguć online život poslije smrti! Facebook predstavio aplikacije FSprovod i FGroblje.

Posted on 3 veljače, 2012

0



Suočen s mnogobrojnim upitima o tome što se događa s Facebook profilima umrlih korisnika, najveći svjetski geek Mark Zuckerberg odlučio je tome stati na kraju te je danas na službenoj konferenciji za novinare u Palo Altu predstavio dva projekta vrlo morbidnih ali intrigantnih naziva – FSprovod (FCeremony) i FGroblje (FCemetary).

Kako sam Zuckerberg kaže, Na ovaj način razrađen je delikatni sistem koji će Facebook ovisnicima omogućiti da i dalje ostanu “aktivni” na ovoj društvenoj mreži čak i onda kad, kako se kod nas u narodu popularno kaže, “dunu u fenjer”:

“Jednom kada umrete, postoji velika šansa da više nećete biti na Facebooku i da nećete moći updatetati svoje statuse a to je nešto čega se naši korisnici opravdano boje. Zato smo razradili cijeli proces koji bi trebao omogućiti korisnicima bezbolan online prelaz na drugi svijet i nastavak socijalnog života čak i onda kada ne budu više s nama. Prvi dio nove aplikacije zove se FSprovod a sastoji se u tome da se u ceremoniji, koju bi vodio netko od vaših prijatelja, ljudi s vama oproste, lajkaju vam virtualni kovčeg (imat ćemo u aplikaciji veliku ponudu raznih modela) te da eventualno sheraju taj event s drugim prijateljima. Nakon toga slijedi glazba tj. youtube linkovi koje će vaši ožalošćeni prijatelji sherati na vaš FSprovod te vas potom svi zajedno ispratiti na drugu aplikaciju – FGroblje gdje će vaš profil biti ili pokopan ili kremiran. Tada će ostaci vašeg profila biti smješteni u FGrobnicu (također ćemo u ponudi imati veliki izbor za svačiji džep) koju će vaši prijatelji moći redovito posjećivati i na njemu ostavljati prekrasne bukete lajkova. U budućnosti planiramo povezati ovu aplikaciju s  Farmville-om kako bi preminuli online farmeri mogli biti sahranjeni pored svojeg omiljenog virtualnog  hrasta u toj popularnoj online aplikaciji.

Znam da vam se to možda sada čini morbidno ali činjenica je da je stari način sprovoda zastario. Uostalom, budite realni – na ovaj način imate šanse da vam na FSprovod dođe puno prijatelja, dok se na pravom, komvencionalnom sprovodu vjerojatno neće pojaviti nitko upravo iz razloga što ste “stvarne” prijatelje zbog ovisnosti o virtualnom svijetu, već ionako davno izgubili… a jedino tužnije od samog sprovoda je – prazan sprovod.”

Za Uvrnuto:
M.Z.