U Splitu policija privela mladića koji se usudio hodati odjeven po Rivi

Posted on 5 veljače, 2012

6



Nimalo ugodna situacija zbila se danas na Splitskoj Rivi gdje je policija prilikom rutinske ophodnje slučajno naletila na mladu mušku osobu koja je šetala po rivi obučena u kaput, šal i rukavice te time narušavala harmoniju tog idiličnog poslijepodneva i vrijeđala moral građana koji su se tamo zatekli.

Identitet osobe još nije poznat no neslužbeno doznajemo da se radi o 35-godišnjem Duji M., informatičaru iz Trogira koji se tamo taj dan slučajno zatekao u posjeti prijatelju te, ne razmišljajući o posljedicama, obukao na sebe zimsku odjeću kako bi se zaštitio od bure koja je taj dan nemilice puhala. Kad su ga legitimirali, policajci su ga pristojno zamolili da se skine u donje rublje kako ne bi odskakao od ostalih prolaznika, no on je to odbio. Nakon kratkog verbalnog konflikta, policajci su,  i sami obućeni samo u plave bokserice, crne čarape i cipele, Duju na silu skinuli te ga nakon ispisane kazne i pod prijetnjom prekršajne prijave pustili da se udalji.

Prolaznici svjedoče da su bili šokirani kad su vidjeli da mladić nosi rukavice i kapu, no najviše od svega zaprepastilo ih je ono što su vidjeli nakon što su mladiću skinuli hlače, što nam je posvjedočila i 67-godišnja Ankica B. obućena samo potkošulju i popularne gaće “oklopnjače”:

“Rukavice bi mu još i oprostila, ali kad sam vidjela da ispod hlaća nosi i duge gaće skoro sam se onesvjestila. Da se mene pita, odmah bi ga protjerala iz grada jer ovakva sramota se stvarno ne može oprostiti.”

Za Uvrnuto:
P.O.