Ponoć – glavni krivac za stalna poskupljenja goriva

Posted on 21 veljače, 2012

0



Znanstveno istraživanje provedeno na velikom uzorku vozača automobila te proizvođaća i distributera naftnih derivata, dovelo je do zapanjujućeg zaključka koje bi u konačnici moglo rezultirati prekidom lančanih poskupljenja goriva koja su u zadnje vrijeme opasno počela nagrizati svaki prosječni kućni budžet.

Naime, istraživanje je pokazalo da bi se sitnom intervencijom u računanju vremena, cijela priča oko poskupljenja mogla lako zaobići jer je dokazano da se apsolutno sva poskupljenja događaju uvijek u isto vrijeme – ponoć.

Dr.Sc. Imro Luković pojašnjava:

“Ovom problemu pristupili smo onako kako mu pristupaju svi pravi istraživači – prvo smo ga krenuli proguglati kako bi prikupili sve relevantne informacije vezane uz njega, te smo već tada primijetili jedan obrazac koji nam je svima zapeo za oko – apsolutno svi naslovi članaka vezani uz poskupljenje goriva počinjali su na jedan te isti način: “Od ponoći gorivo skuplje…”, “U ponoć nove cijene gorive…”, “Građane sasvjetujemo da požure s tankanjem auta jer u ponoć benzin poskupljuje…”. Ostali smo zaprepašteni da još nitko ovo nije uočio pa smo se svim silama krenuli temeljito pozabaviti ovim problemom. Rezultat do kojeg smo došli strašno je jednostavan a opet fantastično učinkovit – treba jednostavno iz računanja vremena izbaciti ponoć!” – u dahu nam je ispričao Luković.

Moramo priznati da smo ostali zatečeni ovim rješenjem koje nas je zaista oduševilo svojom jednostavnošću, no sumnjičavi kakvi jesmo, upitali smo Dr.Lukovića koje će sve posljedice nositi ova promjena.

“Gledajte, naravno da će biti promjena, a najveća je svakako doček Nove godine koji se više neće moći slaviti u ponoć nego malo prije ili kasnije, no sve je to mala cijena koju moramo platiti da bi se vozili jeftinije jer kad to utvrdimo, cijene benzina se više nikako neće moći mijenjati – prosto k’o pasulj” Zaključio je Luković, te dodao da ćemo se ponoći jednog dana samo prisjećati kao pojma kojeg povezujemo s dvije strašne stvari – filmova o vampirima i konstantnog poskupljenja benzina.

Za Uvrnuto:
P.B.

 

Posted in: Hrvatska