Nakon RTV pretplate, Porezna uprava preuzima i naplatu ZET-ovih karata

Posted on 6 prosinca, 2012

0



ZETNakon današnje najave čelnika HRT-a da će naplatu njihove radio televizijske pretplate preuzeti Porezna uprava, uslijedio je novi šok – zbog povećanja troškova kontrolora te nemogućnosti osiguravanja likvidnosti, ZET je odlučio krenut putem HRT-a te naplatu prijevoza naplatiti istim putem – preko nadležne Porezne uprave. Kako će to zapravo funkcionirati, pitali smo Maricu Savić, direktoricu službe naplate u ZET-u:

“u praksi, ovo će funkcionirati vrlo jednostavno – svi građani Zagreba dobit će od Porezne uprave razrez poreza prema predviđenoj količini korištenja ZET-ovih tramvaja i autobusa ovisno o svom mjestu stanovanja – ako živite u centru taj porez bit će vam manji, no ukoliko ste iz rubnih dijelova Zagreba i koristite kombinirano autobus i tramvaj, taj iznos bit će značajno veći. Ukoliko pak smatrate da je razrezani iznos poreza koji ste dobili veći od onog koliko stvarno potrošite na naše karte na godišnjoj razini, možete uvijek zatražiti povrat poreza, što vam, iako teoretski moguće, vrlo vjerojatno neće biti odobreno… znate i sami kako to funkcionira s poreznicima” kroz smijeh objašnjava Savić.

No što je s građanima koji ZET-ove usluge uopće ne koriste tj. oslanjaju se isključivo na svoj osobni prijevoz?

“Da, takvih slučajeva će uvijek biti”, pojašnjava Savić “no to je kolateralna žrtva koja se mora podnijeti. Njima mogu samo poručiti da, kad već ionako plaćaju naše usluge putem novog poreza, koji puta sjednu u tramvaj i provozaju se kako ne bi baš potpuno bacili svoj novac.”

Za Uvrnuto:

P.B.

Posted in: Hrvatska