Josipović kritično: puls mu skočio na 20 otkucaja u minuti

Posted on 11 veljače, 2012

2



Današnja događanja na Zrinjevcu nikoga, tko je imalo svjestan značenja pojma slobode izražavanja na internetu, nisu ostavili ravnodušnim. Pred ministarstvom vanjskih poslova okupila se grupa od 400-tinjak prosvjednika koji su transparentima i maskama Guy Fawkesa pokušali vladajućima, a poglavito predsjedniku Ivi Josipoviću, dati do znanja da su protiv ograničavanja slobode koju pruža internet, a koju zagovara zakon ACTA koji bi i Hrvatska trebala uskoro ratificirati.

Iako su mediji izvještavali uglavnom direktno s mjesta okupljanja prosvjednika, mi smo iz provjerenih izvora saznali da ni sam predsjednik nije ostao ravnodušan prema prvom iskazivanju protesta protiv njega i nekog njegovog poteza, te je čak skoro završio i u kolima Hitne pomoći.

Naime, tijekom popodnevnog odmora, za vrijeme kojeg je uz klavir skladao novi hit koji je od njega naručio Tonči Huljić, čuo je na televiziji vijest o prosvjedu i, prema svjedočenju ukučana dobio malo boje u licu i sasvim neprimjetno podigao desnu obrvu. Kako su to bili njegovi prvi emotivni znaci u posljednjih 30 godina, ukućani su skočili sa stolca, donijeli mu čašu vode sa šećerom i pozvali hitnu pomoć. Dok su stigli, Ivo je taman ispio čašu vode do kraja, a liječnici su ostali zatečeni jer se Ivin puls po prvi puta popeo do zabrinjavajućih 20 otkucaja u minuti! Uz dvije tablete Praxitena uspjeli su ga smiriti i puls ponovno vratiti ispod 5 otkucaja kako bi bili sigurni da predsjedniku više ne prijeti srčani udar.

Kako bi bili sigurni da je situacija pod kontrolom, upitali smo poznatog kardiologa Dr.sc.Milana Šefera za mišljenje o tome što se dogodilo te prijeti li Ivi kakva opasnost:

“Gledajte, svaki pacijent je zasebna jedinka” Počeo je diplomatski Šefer, “no, uzimajući u obzir da predsjedniku Josipoviću do sada u većini slučajeva nismo ni uspjeli pronaći puls niti izmjeriti tlak, svako odstupanje od normale može biti pogubno. Po meni je najbitnije da se on sada smirio tj. da je puls spušten i da mu se vratila njegova zdrava žuta boja lica… i da, naravno više ne gleda vijesti koje ga stavljaju u negativni kontekst jer se svašta može dogoditi.”

Naš izvor naknadno nam je javio da je Ivo sad u redu i da se osjeća puno bolje

“Smirio se, iako smo se zaista prepali za njega. Evo sad sjedi uz televiziju i gleda snimku svoje omiljene serije “krv nije voda”. Podrazumijeva se, DVD sa serijom je uredno kupio u trgovini.”

Za Uvrnuto:
M.Š.

Posted in: Hrvatska